Arkiv for May, 2007

Sommerkassett til ventilasjonsanlegget.

Jeg har fått hentet en sommerkassett til ventilasjonsanlegget. Dette er en enhet som erstatter varmegjenvinningsenheten som sørger for at 70% av varmen på utluften blir gjenvunnet. Dette gjelder dem som har vantilasjonsanlegg i bod. (Anleggene som ligger i kjøkkenviftene har roterende omformer, og kan derfor ikke byttes ut.)

Etter at jeg fikk satt sammen den nye enheten (bildet til venstre viser den slik den kommer flatpakket) (klikk på bildet for større versjon), installerte jeg den i anlegget, og merket umiddelbar effekt. Så mye at jeg faktisk valgte å fjerne den igjen. Det ble kaldt i stuen hos oss, og det blir jo meningsløst å bruke ovnene til oppvarming, når det er tilstrekkelig med varme å gjenvinne på utluften. Det er mulig det blir behov for sommerkassetten på svært varme dager, men det gjenstår å se. Det tar bare 2 minuter å bytte, så jeg har derfor valgt å ikke bruke sommerkassetten foreløpig.

Montering av Sommerkassetten krever at man flytter over fuktighetssensoren. Denne koples av i pluggen før vinterkassetten taes ut. Når man har tatt vinterkassetten ut, trekker man den ut av vinterkassetten, og skyver den inn i åpningen for dette i sommerkassetten før denne skyves helt på plass. (Dette virker mer komplisert forklart her enn det er i virkeligheten).

Men foreløpig konklusjonen er at de fleste av oss sannsynligvis ikke vil ha bruk for denne sommerkassetten?

PS! Husk at filtrene i enheten bør imidlertid rengjøres (skiftes årlig). Dette har jeg skrevet om før her, så jeg linker deorfor bare videre dit.

20. mai 2007 – Torbjørn Mohn