Arkiv for February, 2013

Elektronisk termostatstyring av radiatoren?

IMG_3030rDet er mulig å skifte ut termostaten som styrer radiatoren. Jeg har selv byttet ut den originale med en elektronisk programmerbar enhet, som lar meg programmere når den skal slå seg av og på. På den måten kan man senke temperaturen om natten, og på hverdager på dagtid når man ikke er hjemme? Regulatoren på bildet er kjøpt på ELFA og heter EHT CLASSIC N. De koster ca 200 kr. pr. stk. inklusiv frakt ved bestilling av 2 stk. Link for bestilling her.

Et problem dukket opp da jeg fikk regulatoren, den passer ikke helt. Gjengene for regulatorventilen (MARKARYD MMA FVAV 10) på våre radiatorer er nemlig 28×1.5mm, og mutteren på den nye ragulatoren er beregnet for Danfoss ventiler som har 30×1.5mm gjenger. Jeg måtte derfor få tak i en adapter til dette, ikke helt lett det heller. Men jeg fant ut at Siemens lager slike, type AV61, og fant disse på en annen webshop (bad.no). Link her. Adapteren (de hadde den ikke da jeg selv bestilte), kan du bestille her.

IMG_3029r

Jeg har nå fjernet den gamle regulatoren med kapillarrør og føler fra vinduet, og har kun den nye termostaten montert. Det er relativt enkelt å fjerne den gamle, ved å bare løsne den (plastmutteren) fra røret. Totalt endte jeg opp med en kostnad på ca 855 kroner for 2 regulatorer.

Trenger du mer informasjon, er det bare å ta kontakt.

24. februar 2013 – Torbjørn Mohn