Arkiv for April, 2018

Har du en slitt eller ødelagt låssylinder?

Jeg har fått en del henvendelser angående slitt låssylinder på inngangsdører. Det er ikke helt unaturlig at slike sylindre slites ved bruk, og spesielt hvis de ikke regelmessig smøres med låsolje. Hvor ofte kommer selvfølgelig an på hvor værutsatt låsen er, men jeg har som fast regel at samtlige slike sylindre i fellesanlegget smøres 2-3 ganger årlig. En vedlikeholdt og jevnlig smurt låssylinder vil kunne vare mange år lenger enn en som aldri vedlikeholdes. Husk at det er 12 år siden disse låssylindrene var nye!

Låsolje får du kjøpt i både jernvarehandler, bensinstasjoner, Jula, Biltema, Clas Ohlson etc. (Clas Ohlson har nettopp åpnet helt ny butikk i 5. etasje i Galleriet)

Har du en låssylinder som ikke fungerer som den skal, det vil si at nøkkelen av og til henger litt igjen og ikke lar seg vri rundt fritt, må du ordne opp før det skjærer seg helt. Hvis det låser seg helt, må du selv sørge for at en låssmed kommer og borer opp låsen for deg, og dette er MEGET kostbart.

Det er fullt mulig å reparere en sylinder som er slitt, ved at du tar den med deg til CERTEGO i Fabrikkgaten (Butikken ligger på hjørnet av Kanalveien og Fabrikkgaten). De tar den fra hverandre, og skifter den slitte innmaten, mens du venter i butikken! Dette koster ca 1250 kroner, hvis du må ha låssmed til å bore opp låsen, og i tillegg må kjøpe en ny, kan du gange den prisen med minst 10! (Certego har overtatt administrering av vårt låssystem etter at de kjøpte opp Låsservice på Midttun. Butikken på Midttun er nedlagt).

Jeg minner om at ALT vedlikehold av låser etc. til din leilighet er ditt ansvar som andelseier og er således IKKE underlagt borettslagets fellesrutiner. Det vises forøvrig til beskrivelse av vedlikeholdsansvar i det årlige skrivet som alle har fått, sist distribuert i november 2017).

Har du spørmål, eller trenger hjelp, kontakt undertegnede.

25. april 2018 – Torbjørn Mohn

Ny sikkerhetsløsning på websiden installert.

Jeg har i dag oppgradert sikkerhetsløsningen på websiden vår. Det koster noen få kroner ekstra, en utgift jeg til nå har trodd vi ikke skulle behøve. Men hendelsen mandag har dessverre vist at også små aktører som oss, kan bli utsatt for uvennlige handlinger.

Den nye løsningen innebærer ingen forskjell for deg som gjester siden, men i bakgrunnen vil vi nå ha et overvåkningssystem som umiddelbart varsler dersom noen prøver seg med kjeltringstreker igjen. I tillegg har vi nå en automatisk backup-løsning som gjør at vi kan kommer raskt opp og gå igjen dersom noen mot formodning skulle klare å ødelegge igjen.

Jeg finner grunn til å understreke, at denne websiden er ikke en del av Vestbo eller borettslaget sine datasystemer, og er på ingen måte integrert eller koplet mot datasystemene som brukes til administrasjon, drift og regnskap. Websiden her inneholder heller ikke noen personlige data om noen som helst karakter, det ENESTE vi lagrer her er de meldingene du ser på siden.

Jeg kan ikke annet enn beklage overfor dem som ble utsatt for problemer i forbindelse med angrepet på siden vår. Håper dere ikke gikk på noen av de scam meldingene som kom på skjermen.

25. april 2018 – Torbjørn Mohn

Innbrudd på webserveren til Evry.

Webserveren som vi har bloggen/hjemmesiden på, har vært utsatt for et innbrudd i natt, og samtlige innlegg på sidene våre (540 sider i alt), er blitt infisert. Innbruddet har skjedd direkte i databasesystemet til Evry, og er dessverre noe vi som kunde ikke har direkte kontroll over.

Jeg har brukt noen timer på å rydde opp i de nyeste inleggene her, men det var dessverre helt uoverkommelig å fikse på alt. Jeg har derfor måttet fjerne alle sider fra før september 2016.

Hvis det er noe dere savner, får jeg eventuelt prøve å hente det frem igjen, men det får bli en annen dag. Det har tatt meg mange timer i dag for å finne ut av dette, og å få rettet på de mest aktuelle sakene.

Hvis det mot formodning skulle være noe galt, håper jeg dere er snill og gir raskest mulig beskjed.

23. april 2018 – Torbjøen Mohn – Styreleder

Fasaderengjøringen – status 20. april.

I dag er hus 3 ferdig spylt og impregnert, og da er alle bygningene ferdig nedvasket. Heisene (ståldører og karmer) og veggene nær disse på hus 2 og 3, vil bli vasket manuelt i neste uke, sannsynligvis tirsdag.

Plassen m/møbler, blomsterurner og lekeapparater er grovspylt, og behandlet med “Self Cleaner”. Det forventes at betongdekket vil bli klar for nano-impregnering i løpet av noen uker. Rensemiddelet skal ha en selvrensende effekt over de neste 3-4 ukene.

Det gjenstår da behandling av betongfrontene på alle balkonger og svalganger/trapper.

I tillegg skal det nå utarbeides en liten plan for utbedringsarbeidene som trengs. I tillegg til beising av sjalusiene, er det også noen trevegger som må males opp. Vi håper å få dette gjort i løpet av vår/sommer.

Hvis du har spørsmål om arbeidene, ta gjerne kontakt.

20. april 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Fasaderengjøringen – status 19. april.

I dag har vi fått gjort ferdig tak, vegger, trapper og balkonger på hus 2 og 4. Spylingen er fullført og samtlige overflater her er impregnert. På hus 3 ble vi ferdig med fasadene og taket. Vi rakk dessverre ikke over trapper/glassrekkverk og svalganger. Beklager hvis selfcleaneren har flekket til vinduene igjen. Det sies at dette vil forsvinne ved neste regnbyge, men jeg tviler litt på det. Det er derfor mulig du må vaske over vinduene hvis du vil ha dem helt rene.

Plan for fredag: Vi starter fra morgenen av med å gjøre ferdig det som gjenstår på hus 3. Dette vil ta ca 3-4 timer, og da er vi antakelig ferdig med bygningene.

Videre vil vi starte spyling av betongdekket, og se hvor langt vi kommer i løpet av dagen. Hvis vi ikke blir ferdige, er planen å fortsette mandag. Ny rapport i morgen her.

Har du spørsmål, kontakt meg gjerne.

19. april 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Fasaderengjøringen – status 18. april.

Hus 4 er ferdig rengjort/spylt i dag. I tillegg er mesteparten av svalganger/trapper og glassrekkverk på hus 2 ferdig. Begge hus skal impregneres i morgen.

Vær obs på at det IKKE er skikkelig rengjort rundt heisdørene (hus 2 og 3), da det IKKE kan spyles her. Disse blir derfor tatt manuelt helt til slutt av dem som vasker. De har lovet å få dette gjort i løpet av første halvdel av neste uke, sannsynligvis på tirsdag.

Planen for torsdag: Svalganger/trapper/glassrekkverk på hus 3 blir spylt ferdig. Det er her også planen å få gjort ferdig hele fasaden og takene mot Årstadgeilen.

Til slutt skal alle (hus1, 2 og 3) impregneres med “Selfcleaner” før de er ferdige (KUN hus 1 er hittil ferdig med “Selfcleaner”).

18 april 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Fasaderengjøringen – status 17. april.

Relativt bra fremdrift i dag. Rengjøringen av hus 4 er nesten fulført.

Planen for morgendagen: Hus 4 gjøres ferdig, og vi begynner på svalgang/trapp/glassrekkverk på hus 2. Det er viktig at ALLE gjenstander og dørmatter som er plassert her fjernes før de begynner. Regner med at hele dagen går med. De to gjenstående veggene på hus 2 blir også gjort ferdig onsdagen.

17 april 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

 

Next Page »