Arkiv for September, 2018

Støy fra garasjen – ladesystem.

I forbindelse med installasjon av kabler og ladestasjoner i garasjen, vil det i arbeidestiden fra kl 08:00 til 15:00 forekomme en del støy. De bruker både boremaskin og boltepistol i betongen, så det vil høres godt i leilighetene i de nederste etasjene mens det pågår. Det er dessverre ikke mulig å unngå dette, og det vil nok være verst under hus 3, 2 og nordre delen av hus 1 når vi kommer så langt.

Jeg er redd vi er nødt til å leve med denne støyen så lenge arbeidene pågår, heldigvis er den ikke konstant. Vi regner med å være ferdig med hele anlegget i god tid før 15. oktober som planlagt.

26. september 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Installering av elbilladesystem starter i morgen.

Elektrikeren kontaktet meg i dag og spurte om de kunne få lov til å starte arbeidene med å installere kablene til elbilladesystemet allerede i morgen. De hadde noe ledig tid mellom prosjekter, og vil gjerne utnytte det her hos oss. Det er ingenting i veien for at de kan begynne, da de sier de ikke vil forstyrre bruken i garasjen nevneverdig. Jeg har derfor gitt dem tillatelse til å gå i gang.

Arbeidene starter 26. september kl 08:00, og du vil da kunne treffe på elektrikerne i garasjen i dagene fremover. De har lovet å være fleksible, og slippe ut og inn biler som måtte ha bruk for det, uten at det skal by på problemer for noen. Håper på forståelse fra alle parter?

25. september 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Fjern løse gjenstander på balkoner og terrasser!

Vi har den første høststormen på vei, og det er nå viktig at man sikrer løse gjenstander på terrasser og balkonger. Spesielt balkongene i de 3 øverste etasjene må sikres nøye. Vi har tidligere hatt tilfeller av at gjenstander blåser ned på plassen, og det kan være direkte farlig for dem som ferdes der. 

Har du noe som vinden kan ta tak i; Pyntegjenstander på bord, lettere plastgjenstander som utebord og blomsterpotter, minidrivhus eller andre løse ting, er det på tide å fjerne dem, eller sikre dem på annet vis. Andelseier kan bli holdt ansvarlig for eventuelle skader slike gjenstander påfører andre.

19. september 2018 – Torbjøen Mohn – Styreleder

Zapcharger pro ladestasjon blir litt billigere.

Siden det ble bestilt så mange som 19 ZAPHCARGER PRO ladekontakter, har vi fått redusert prisen litt. Faktura vil derfor bli 1250 kroner lavere enn det som stod på bestillingen dere leverte. 🙂

Bestillingen er nå sendt, og faktura vil komme i posten til dere som har bestilt. Husk at beløpet må være innbetalt innen fristen. For sen innbetaling kan føre til at ladekontakten ikke installeres.

18. september 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Ladeanlegget for Elbil.

Vi er nå i innspurten av forberedelsene til installeringen av Zapcharger Pro ladeanlegget i parkeringsanlegget vårt. Interessen er faktisk større enn forventet, og det er derfor viktig at de som har fått en kontrakt å signere, gjør dette snarest mulig, SENEST unnen 15. september! Vi må nemlig vite hvor mange ladebokser som trengs, da det er leveringstid på disse.

Når det blir nesten dobbelt så mange som stipulert i starten, kommer vi litt bakpå hvis vi ikke holder fristen. Vi kan derfor ikke love leveringstid til dem som ikke har bestilt innen fristen.

Jeg har fått spørsmål om hvorfor ladeboksene våre er så kostbare, “det selges jo ladebokser til langt lavere pris”. Til det er å si at dette ikke er bare en “dum” ladeboks. På grunn av elanleggets beskaffenhet, og dets begrenset kapasitet, måtte vi ha et anlegg som kan fordele strømmen fornuftig. Zaptec ladeboksene inneholder derfor mye mer enn en sikring og strømmåler.

For deg som er veldig interessert i de tekniske løsningene og finessene i anlegget, anbefaler jeg denne websiden. Der er en fullgod teknisk forklaring. Jeg anbefaler dere å gå inn på “Spørsmål og svar” fanen på den siden. Der er mye forklart på et relativt folkelig nivå. 

Foreløpig holder planen for installasjon, vi begynner 1. oktober, og regner med at vi blir ferdige i løpet av 14 dager som planlagt. Selv om det nå er mange flere bokser enn vi trodde på forhånd, har leverandøren lovet å sette inn ekstra ressurser om nødvendig.

Kontakt meg gjerne om du fremdeles har spørmål. Det viktigste nå er å få alle formalitetene i orden.

14. september 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Når får vi AMS måler for strøm?

Det er enda ikke kommet noe endelig dato for når omleggingen til AMS strømmåler kommer. Til nå har det faktisk vært umulig å få dette til her, fordi det ville kreve enorme ombygginger av tavlene hvor målerne våre står (i garasjeanlegget). De nye målerne er rett og slett for store til at vi kan få plass til dem. De kan heller ikke plasseres i de små sikringssskapene i leilighetene. BKK nett har derfor vært her med jevne mellomrom de siste årene og undersøkt mulighetene, men har egentlig hver gang bare ristet på hodet og gått igjen.

Nå er det imidlertig godkjent en ny type AMS måler som har samme størrelse som målerne vi har, og som derfor kan settes på samme sted som de gamle. Disse nye AMS målerne har en noe begrenset funksjonalitet, men er godkjent for bruk, og vil gi både forbruker og energileverandør de viktigste funskjonene som det nye systemet skal ivareta. Når disse er montert, vil du fritt kunne handle strøm på energimarkedet. Dette gjelder imidlertid IKKE for varme, der vi fortsatt vil være avhengig av BKK Varme sitt nett. 

Du vil få direkte informasjon om når de nye målerne er på plass, slik at du får anledning til selv å velge den leverandøren du vil ha. Det er forventet at dette vil skje en gang i løpet av 2019

13. september 2018 – Torbjøen Mohn – Styreleder

Reserve KabelTV-dekoder og WiFi router.

Vi har nå tilgjengelig en KabelTV dekoder og Wifi router til midlertidig utlån ved feil på disse. Har du en defekt enhet, og har du bestilt ny fra Canal Digital, kan du få låne en mens du venter på å få tilsendt erstatning fra dem. Det kan ta noen dager fra du melder feil, til du har ny dekoder eller router levert, og da kan vi hjelpe slik at du ikke blir helt uten TV. 

Hvis du skal benytte deg av dette tilbudet, må du altså først melde feilen til Canal Digital, og hvis deres konklusjon på feilen, er at de må sende deg nytt utstyr, kan du be om å få låne utstyret som beskrevet mens du venter. Henvend deg i så tilfelle til styreleder. 

Det understrekes at du altså må melde feilen til Canal Digital FØR du ber om utlån. 

Dessverre gjelder ikke utlån på kabelmodem til bredbåndsforbindelsen. Vi har ingen slik enhet for utlån, så gjelder feilen internettforbindelsen, og MODEMET må erstattes, må du benytte deg av “alltid på nett garantien” til Telenor i stedet. 

12. september 2018 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Next Page »