Arkiv for August, 2022

Utskifting av KabelTV dekoder – påminnelse!

Jeg minner om at det er viktig å gjøre byttet av utstyr snarest mulig. Det gamle utstyret vil slutte å funger i løpet av september, og da vil du miste både TV signaler og bredbånd dersom det gamle utstyret ikke er erstattet.

Det er derfor viktig at du henter utstyret som er sendt via Posten (Hentes på BUNNPRIS Møllendalsveien), og gjør byttet umiddelbart. Det er ikke lurt å utsette det!

Har du mot formodning IKKE mottatt utstyret/hentemelding via Posten, må du snarest mulig kontakte styreleder, slik at vi kan få sjekket opp hvor utstyret ditt befinner seg. Det skal være sendt ut til alle andelseierne 15. august, og ankom utleveringssted 17/18 august. Uavhentet utstyr på Posten, returneres automatisk Telenor etter 14 dager!

Til dere som har bedt om hjelp til installering, dere blir kontaktet av tekniker slik at det kan avtales tidspunkt. De er begynt på jobben, og har gjort unna noen få, men de klager over at mange ikke tar telefonen når de ringer for å avtale. Da blir det vanskelig å få gjort jobben. De har som mål å få gjort de fleste installasjonene innen neste uke.

De aller fleste installasjonene så langt, har gått greit. Noe knirk har det dessverre vært, men det har alltid løst seg til slutt.

Husk å levere det gamle utstyret til styreleder som informert tidligere.

 

25. august 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder

 

Monteringsanvisning for det nye KabelTV- og bredbåndsutstyret.

Telenor har laget gode veiledninger for oppkobling av ny dekoder og wifi-ruter på nettet. Hvis du synes de svært korte beskrivelsene som fulgte med i boksen var intetsigende eller utilstrekkelige, anbefaler jeg følgende hjelpesider:

Sjekk denne for oppkobling av WiFi-ruteren:

https://www.telenor.no/kundeservice/internett/modem-og-ruter/wifi-ruter/koble-til/kabel/

Og denne for oppkobling av den nye dekoderen:

https://www.telenor.no/kundeservice/tv/dekodere-og-fjernkontroller/t-we-boks-ii/koble-til/

(Velg tilkobling for Kabel/KabelTV, og følg anvisningen videre)

Det er også laget en video på Youtube (uten lyd!!) her: https://www.youtube.com/watch?v=Q4RZKIh4mMk

Har du problemer med oppkoblingen må du kontakte kundeservice hos Telenor (tlf.: 915 09000 mellom 08:00 og 20:00) eller bruk kontaktsiden:

https://www.telenor.no/kundeservice/kontakt-oss/

 

De som har bestilt hjelp til installering, venter med all oppkobling til de blir kontaktet av tekniker for avtale av tidspunkt.

19. auguste 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder

 

Nytt KabelTV og bredbåndsutstyr på vei.

Telenor har i dag startet utsendelsen av det nye KabelTV og bredbnåndsutstyret. Utstyret sendes i posten.

Jeg har i dag distribuert et skriv i postkassen. Dette beskriver hele prosessen og jeg ber derfor om at dere leser det nøye, og følger prosedyren som der er beskrevet.

Har du spørmål kontakt meg gjerne.

16. august 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder

 

Vedlikehold fasader mot sør.

KTV skal male fasader og vinduer som vender mot sør (kirkegården). Gjelder hus 1, 2 og 4. Det skal ikke males på svalgangene.

På hus 1 må det monteres stillas, da det ikke er mulig å bruke lift på den veggen. Stillaset blir montert i dag. På de andre veggene vil tilkomst bli med lift.

Vi håper det blir mulig rent værmessig å få dette gjort i løpet av denne uken.  KTV regner med å bruke 2-3 dager på jobben, dersom været tillater det.

Kontakt meg gjerne for informasjon om noe er uklart.

8. august 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder

KabelTV og internett midlertidig i orden.

Vi har fått tilbake signalene fra Telenor, og KabelTV og bredbånd fungerer nå som det skal.

Det er imidlertid fremdeles skader på kabelen, så denne må utbedres mer permanent på sikt.

Jeg skal ha møte med entreprenøren for Bybanen i morgen, og vil da kreve at kabelen vår sikres bedre. Å legge den rett i steinrøysen med grov pukk som overdekning slik de hadde gjort, er ikke akseptabelt, da anleggsmaskiner som kjører over en slik, lett vil ødelegge den igjen.

Hele kabelen må byttes og sikres bedre og det må jeg eventuelt snakke med Telenor/Eltel/Entrerpenør om hvordan vi skal få gjort.

Vi får krysse fingre og håpe vi slipper flere slike hendelser.

Elbil ladesystemet er nå i drift igjen.

 

3. august 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Feil på KabelTV og Internettforbindelsen.

Vi er desverre påført en kabelfeil på signalkabelen fra Telenor. Kabelen som ligger i byggegropen til Bybanen i Fløenbakken, ble i går skadet da de skulle flytte på den. Det har vært vanskelig å få formidlet til Telenor hvor denne feilen er, da det ikke har vært mulig å komme i inngrep med noen teknisk ansvarlig hos Telenor. Jeg har imidlertid snakket med anleggslederen for Bybanen her i Fløen, og han har endelig nå fått tak i Telenor som har lovet å komme og se på hva som kan gjøres med denne kabelen. Det er nemlig ikke siste gang den skal flyttes, da alle kabler her skal legges om når veien igjen etableres. Jeg er redd dette ikke er siste gangen vi får disse problemene.

Telenor har meldt at feilen skal vær rettet innen torsdag morgen kl 09:00. Om de klarer å holde dette, gjenstår å se.

På grunn av at denne feilen også påvirker ladeanlegget for elbiler (det er avhengig av internettforbindelse), er vi dessverre nødt til å slå av hele ladeanlegget inntil internettlinjen er oppe og går igjen. Beklager dette, men det er dessverre ikke mulig å holde anlegget i gang uten en stabil internettforbindelse.

Jeg følger saken tett opp mot Telenor, i den grad det er mulig, så får vi håpe at de klarer å ordne opp  snarest mulig.

3. august 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder

 

 

 

Fjernvarmen slått på igjen.

Vi har i dag satt på igjen varme på fjernvarmeanlegget. Det vil si at det igjen vil være tilgjengelig varme på radiatorene dersom utetemperaturen blir lave (ned mot 10-15 grader).

Det er nå viktig at alle dere som har defekte termostater/regulatorer på radiatorene får disse skiftet ut snarest mulig. Defekte termostater fører til at det kommer varme i radiatorene, selv om de er stengt ned på 0. Denne varmen vil dere bli belastet for på regningen fra Eveny Termo.

Husk at fjernvarmen er mye billigere enn strøm til oppvarming. Prisen på fjernvarme varierer ikke med den høye strømprisen, og ligger på rundt  kr.1,15 pr kWh inklusiv mva.

  1. august 2022 – Torbjørn Mohn – Styreleder