Arkiv for February, 2024

Forhåndsvarsel om ordinær generalforsamling 2024.

Forhåndsvarsel om generalforsamling 2024 er i dag distribuert i poskassene til andelseiere som er boende i laget.

Dato for generalforsamling er 7. mai 2024.

Vanlig innkalling med årsregnskap vil bli sendt ut digitalt med publisering på “Min side” hos Vestbo i god tid før generalforsamlingen. Dette er beskrevet i forhåndsvarselet.

Ikkeboende vil få tilsendt forhåndsvarselet på epostadressen de er registrert med i Vestbo sine systemer.

22. februar 2024 – Torbjørn Mohn – Styreleder

 

Ny strømleverandør?

Jeg får spørmål fra andelseiere om den nye strømavtalen til Vestbo. Nå som Fjordkraft avtalen “Vestbo Spot” ikke lenger er tilgjengelig (Vestbo har sagt den opp), har Fjordkraft sagt opp avtalen med spotprispåslag på 3,79 øre/kWh og 24 kr i månedsbeløp som vi har nytt godt av til nå. Denne avtalen er nå av Fjordkraft erstattet av en ny pris som er 4,99 øre/kWh og 39 kr i månedsbeløp som gjelder fra 1. mars 2024. Dette er et noe lavere prispåslag enn den vanlige Fjordkraft Spot prisen de tilbyr alle i markedet. Samtidig er dette en noe høyere pris enn den vi kan få, hvis vi skifter leverandør til den nye “Vestbo Strøm” avtalen fra Polarkraft. Polarkraft tar 3,39 øre/kWh påslag og 39 kr i månedsbeløp.

Før dere alle tar opp telefonen og skifter strømleverandør, vil jeg gjerne illustrere litt nærmere hva dette prispåslaget betyr. Det kan kanskje synes som om besparelsen er stor, men husk at disse ørene bare er en liten brøkdel av strømregningen din (Sjekk posten som heter PÅSLAG på siste regning). Selve strømprisen og nettleien utgjør over 98% av regningen, og den påvirkes jo ikke av hvilken strømleverandør man har.

Her er et eksempel fra min leilighet, jeg bruker typisk om vinteren ca 650 kWh i løpet av en måned. Dette vil gi følgende utslag på strømregningen min (siste kolonnen illustrerer hvor mye av strømregningen min som er spotprispåslaget):

Avtale Påslag Månedsbeløp Totalt påslag 650kWh
Vestbo Spot (Gammel utgående avtale)  kr   0,0379  kr             24  kr         24,64
Fjordkraft spesial (Fra 1/3)  kr   0,0499  kr             39  kr         32,44
Fjordkraft spot (standard pris):  kr   0,0590  kr             49  kr         38,35
Vestbo Strøm (Medlemsfordel, Polarkraft)  kr   0,0363  kr             39  kr         23,60

Som det fremgår av tabellen over er det altså en forskjell fra høyste til laveste pris på mindre enn 15 kroner på et typiesk forbruk på 650kWh. Jeg har med vilje ikke tatt med eventuell bonus i regnestykket, da det jo er avhengig av hvilket bonusprogram du velger og er medlem av. Med Vestbo bonus, får du 2% bonus på Vestbo Strøm og med Fjordkraft får du 1% i Trumf bonus.

Så får dere vurdere selv om dere vil bytte for å spare noen småkroner. Forskjellen er i regnestykket på under 10 kroner måneden mellom den nye Fjordkraft spesial (som jeg har blitt tilbudt) og “Vestbo Strøm” som Vestbo nå tilbyr sine medlemmer.

Håper dette kaster litt lys over saken, hvis du vil prøve å skaffe deg full oversikt over hele strømmarkedet, har forbrukerrådet en portal her: https://www.forbrukerradet.no/strompris/ men det er ikke lett å skaffe seg god oversikt der dessverre. Det florerer av forskjellige avtaler og etableringstilbud, og det kan være vanskelig å få nødvendig oversikt. Jeg gav opp. 🙂

Hvis du vil skifte leverandør til Vestbo Strøm, må du gjøre det i Vestbo appen, gå inn på fordelsprogramnmet der, så guider de deg videre.

  1. februar 2024 – Torbjørn Mohn