Arkiv for June, 2024

Feilen på ladestrømregningen for mars.

Lyse Energiservice har i dag innrømmet feilen på elbil laderegningen for mars og april. De har bekreftet at de ved en feil har belastet ladingen for mars to ganger (ved en feil har de fått med forbruket på mars også på aprilavregningen). De vil sende ut informasjon direkte til de av dere som er berørt så snart feilen er rettet, forhåpentligvis før regningen vi allerede har mottatt forfaller i neste uke.

Feilen gjelder altså KUN dem som har brukt elbil laderen sin i mars og april. For alle andre er det ikke rapportert noe avvik, så da bør regningen være korrekt.

 

20. juni 2024 – Torbjørn Mohn – Styreleder

Advarsel mot Nordisk Ventilasjonsrens AS!

Jeg er blitt kontaktet av en andelseier som har blitt lurt til å bestille kanalrens til ventilasjonsanlegget fra et firma som heter Nordisk Ventilasjonsrens AS. Vedkommende som ringte, utgav seg for å representere borettslaget, og at dette var noe “alle” skulle gjøre. På toppen av det hele skal de ha 5000 kroner for jobben.

Fløentoppen Borettslag, har ikke noe med dette firmaet å gjøre, vi har en avtale med et annet firma (Ventilasjonsmannen AS) som vil tilby kanalrens for under halve prisen av det som her er tilbudt. Dette kommer vi tilbake til i september, når den vanlige servicen skal utføres.
Kanalrens er fornuftig, og det er nok på tide å gjøre dette hos de fleste, men da til en anstendig pris.

Du står selvfølgelig fritt til å inngå kanalrensavtale med hvem du vil, anlegget ditt er jo ikke del av noe fellesanlegg. Men, har du blitt lurt av disse folkene her, kan det være lurt å avbestille. Da kan du i alle fall spare noen tusenlapper.

13. juni – Torbjørn Mohn – Styreleder

Feil på elbil ladestrøm-avregningen fra Lyse?

I dag kom (endelig?) energiregningen fra Lyse Energiservice, med avregning for varmt tappevann, radiatorvarme og elbil ladestrøm for mars, april og mai. Omleggingen fra Eviny Termo til Lyse Energiservice har nok ikke gått helt smertefritt, det er nok derfor de er flere måneder på etterskudd. Det er mulig det har gått litt fort for seg i innspurten, for jeg har fått feil avregning for elbil ladingen på min faktura. På avregningen, har de tatt med forbruket for april to ganger, først sammen med avregningen for mars, og deretter også for april på avregningen for april. Jeg vil med andre ord betale aprilforbruket 2 ganger, hvis ikke fakturaen rettes. Regner vel med å få det kreditert på neste regning?

Jeg vet ikke om denne feilen gjelder alle, jeg har kontaktet Lyse og bedt om en forklaring, men alle dere som har ladet i mars og april, bør sjekke nøye at avregningen stemmer. Strømen er dyr nok fra før, og vi skal i alle fall ikke betale for den to ganger?

Jeg har ikke fått svar på min henvendelse til Lyse ennå, men jeg anbefaler dere som finner feil å kontakte dem snarest og be om at de ordner opp.

Hvis det er noen som ikke har oversikt over ZAPTEC elbil strømforbruket sitt, kontakt meg (kun via epost!) så kan jeg hente ut laderapport og sende den til deg. Har du installert ZAPTEC appen, kan du selv gå inn og sjekke forbruket. (Gå inn i appen, velg “Konto” nederst til høyre, deretter “Ladehistorikk” nest øverst; der kan du hente ut alle ladeøkter du har hatt). Du som har appen installert og er registrert bruker hos Zaptec, kan også logge på Zaptec portalen med PC eller nettbrett og  hente ut statistikk der.

11. juni 2024 – Torbjørn Mohn – Styreleder