Om

Fløentoppen Borettslag ligger ved toppen av Fløenbakken på Årstad i Bergen. Husene i borettslaget har addresse Fløenbakken fra nummer 56 opp til og med 86.

Området er meget populært, og er innenfor rimelig gangavstand til sentrum. En spasertur til Bergen sentrum tar ca 25 minutter, hvorav en stor del er i parkanlegg langs Store Lungårdsvann.

Det er også kort vei til fjellet, både Ulriken (Ulriksbanen er 5 minutters gange herfra), Isdalen og de andre turområdene rundt Svartediket.

Fløentoppen Borettslag består av 61 boenheter i varierende størrelser fordelt på 4 hus bygget rundt et tun. De fleste leilighetene har livsløpstandard og høye kvaliteter. Mange av boligene har store verandaer med gode sol og utsiktsforhold.

Boligkomplekset består også av et todelt innendørs parkeringsanlegg, hvor den ene delen tilhører beboerne. Den andre; Haukeland Parkering AS, er et offentlig tilgjengelig parkeringsanlegg med 71 plasser som tilbyes både som kort- og langtidsparkering mot avgift (20 Kr. timen). Anlegget er et rimelig alternativ til parkeringen på Haukeland Sykehus, og ligger bare 7 minutters gange fra hovedblokken der.

Borettslaget ble innflyttet i 4 byggetrinn. De første beboerne flyttet inn i hus 3 i September 2006, og de siste i hus 1 i desember 2006.

Juni 2010 – Torbjørn Mohn